4
apr
2016

Nieuwsbrief oktober 2015

Redactie: Anouck Haven

Data om te onthouden

Datum

Activiteit

7 oktober

Start kinderboekenweek

14 oktober

ALV Ouderraad

15 oktober

kinderraad

19 okt t/m 23 okt

herfstvakantie

30 oktober

Halloween

 

Personal goals IPC

Dit schooljaar zijn wij gestart met het werken aan personal goals IPC. Dat zijn doelen en vaardigheden waarmee we aandacht besteden aan de sociaal emotionele ontwikkeling. We gaan vaardigheden leren die te maken hebben met de wijze waarop wij op school met elkaar omgaan. Dit is immers de basis om leren mogelijk te maken. De afgelopen weken hebben we gewerkt aan respect. In de gymzaal hebben we met de hele school het startpunt gedaan. De kinderen moesten eerst de leerkrachten met een letter op de goede volgorde zetten zodat het woord Respect werd gevormd. Daarna heeft groep 8 ons toneelstukjes laten zien met het goede voorbeeld van respect en een niet goed voorbeeld. In de klassen en op het schoolplein hebben we het regelmatig over respect en hoe we respectvol met elkaar omgaan. Er zijn in totaal 8 personal goals die we gaan bespreken.
image002

Baliemedewerkster

Ik ben blij u te kunnen mededelen dat we sinds kort een aantal nieuwe baliemedewerksters hebben. In totaal zijn er 3 nieuwe dames. Op deze manier hebben we het werk wat verdeeld.

Op maandag en donderdagmiddag zit aan de balie Jolanda van der Wal

Op dinsdag en donderdagmorgen Senta Hofhuis

En op woensdag en vrijdag ochtend Maartje ten Voorde.

We zijn erg blij met alle drie de dames en wensen hen een fijne tijd op de Prinseschool

Kinderraad

Dit jaar start meester Erwin met de Kinderraad. In de klassen worden deze week vertegenwoordigers gezocht voor de Kinderraad. Ze zullen voor de herfstvakantie voor het eerst bij elkaar komen.

Wijkcoach

Zoals u weet is onze wijkcoach Afke Bakker. Voorheen school maatschappelijk werker. Ook dit jaar is zij weer betrokken bij onze school en kunt u als u behoefte heeft een afspraak met haar maken met vragen over de thuissituatie, opvoeding of andere zaken. Zij heeft dit jaar een aantal dagen in het schooljaar een spreekuur. Hieronder vindt u de data. Mocht u gebruik willen maken dan kunt u een afspraak maken via Carla of Anouck. Mocht het noodzakelijk zijn dan is er ook altijd de mogelijkheid om buiten de onderstaande data een afspraak te maken.

8 oktober 10 maart

5 november   14 april

10 december 12 mei

14 januari 16 juni

11 februari

 

Pauzehap

Afgelopen week heeft uw kind tijdens de pauze een gezonde snack gehad. Wij hadden het geluk dat we deel konden nemen aan ‘de week van de pauzehap’. Dit is een lesprogramma van ‘Ik eet het beter’; een educatief platform van Albert Heijn. De bedoeling van deze week was dat de kinderen stil staan bij een gezonde leefstijl. Ze hebben deze week komkommer en worteltjes gehad, snoeptomaatjes en druiven. Hierover beantwoorden ze elke dag een aantal vragen op een werkblad.

Mini-Hatwalk In de week van 10 september hebben de leerlingen van groep 7 gewerkt aan de Mini-Hatwalk. De Mini-Hatwalk is een hoeden-ontwerpwedstijd en onderdeel van het Prinsjesfestival dat van 10 t/m 15 september in Den Haag werd georganiseerd. Net als in de voorgaande edities heeft het Prinsjesfestival een provincie als partner, dit jaar is dat Overijssel. Tijdens de ontwerpwedstrijd ontwierpen leerlingen van groep 7 van twintig scholen in Overijssel hun eigen hoed. Vanaf 8 september waren de genomineerde kinderen (de beste twee per locatie) en hun hoed per school bekend en te vinden op www.jijenoverijssel.nl/minihatwalk. Op zaterdag 12 september presenteerden deze jonge ontwerpers hun creatie tijdens de mini-hatwalk in het Johan de Withuis in Den Haag. Een jury koos daar het beste ontwerp. Zaterdag 12 september gingen ook de 6 genomineerde Prinseschool-leerlingen per bus naar Den Haag voor de grote finale. Dit waren Nina en Sammy van de Daalweg, Bella en Thijs van de Prinsestraat en Tess en Chris van de Staringstraat. Chris heeft de tweede plaats behaald tijdens deze finale. Alle genomineerde kandidaten Hartelijk Gefeliciteerd!

Day of the languages Donderdag 24 september hebben de groepen 7&8 sportspelletjes gedaan met Engelse spellingsopdrachten. Dit naar aanleiding van de dag van de talen die dit jaar op zaterdag 26 september was.

Hieronder een verslagje van kinderen uit groep 7, Tess en Julia.

We begonnen met groepjes maken. De spellen waren buiten al klaar gezet door de begeleiders. Er was een meisje van de Anglia Summerschool die het ons uit ging leggen wat we gingen doen, allemaal in het Engels. De spelletjes waren erg leuk. We wisselden van spel naar spel. Alleen we konden het laatste spel helaas niet doen, omdat de tijd op was. Maar de andere spelletjes waren wel heel leuk. We gingen woorden bowlen, op volgorde van verjaardagen staan, zinnen onthouden en aan de overkant opschrijven en woorden spellen om daarna in tweetallen naar de overkant te springen met de benen aan elkaar. Sommige spelletjes waren best moeilijk om te begrijpen omdat de uitleg in het Engels was. Wij begonnen gelijk met een heel leuk spel. De ouders en de mensen van Anglia hebben heel goed de spelletjes uitgelegd en waren super aardig, zoals de vader van Eline (Wim-Jan) en de vader van Steyn (Derwin) en de moeder van Oliver (Katherine) en de moeder van Roos (Mandy) eigenlijk waren ze allemaal aardig. Het was heel erg leuk met de begeleiders en we hebben veel Engels plezier gehad.

Kinderboekenweek “Raar maar waar” Raar, maar waar! Dat is het motto van de Kinderboekenweek 2015, die draait om natuur, wetenschap en techniek. Op onderzoek uit gaan en willen weten hoe de wereld in elkaar zit is een natuurlijke drijfveer van kinderen. Tijdens deze Kinderboekenweek gaan we met dat thema aan de slag!

Op woensdag 7 oktober is de start van de Kinderboekenweek. We zullen een gezamenlijke start hebben die dag in de gymzaal waar we een miniversie van Studio Snugger gaan doen. In dit programma komen allerlei bijzondere vragen aan bod zoals: kan een perzik aan een pruimenboom groeien, kan koning Willem-Alexander voornamen verbieden en waar gaat het water heen als het eb is? Is het waar of kletspraat? Elke zondag te zien om 8:25 uur op NPO Zapp.

Ook zullen we het kinderboekenweek lied met elkaar dansen en zingen. De Oudervereniging en de leerkrachten zijn al druk bezig om ook van deze kinderboekenweek weer een happening te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=fAElk6S2gZg

Sport en Spel

De Sport en Spel Instuiven zijn weer van start gegaan. Op woensdag 16 september is er gestart met de wekelijkse instuif in de Performance Factory. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen voor 0,50 cent sporten. Vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur zijn de kinderen welkom. Vanaf donderdag 17 september is er gestart met de wekelijkse instuif op OBS La Res. Er zijn geen kosten verbonden aan de instuif op OBS La Res.   Kinderen van groep 1 t/m 4 zijn welkom van 14.30 uur tot 15.15 uur. Kinderen van groep 5 t/m 8 zijn welkom van 15.15 uur tot 16.00 uur. Graag zien we je weer op de instuiven.


Beste ouders/verzorgers,   

In de herfstvakantie bieden wij alle kinderen weer een SKE VAKANTIELAND aan. Mocht u opvang nodig hebben in de herfstvakantie, kun u ons altijd even bellen of mailen voor meer informatie. Of kijk eens op onze facebookpagina van BSO de Harlekijn.

Voor vragen kunt u mailen naar landman@skekinderopvang.nl

Met vriendelijke groet,

Team BSO De Harlekijn

SKE Kinderopvang

I: www.skekinderopvang.nl

t: 053-7009828