Nieuwsbrief maart 2017

17 maart 2017

Vrije vrijdag

20 & 21 maart

Rapportgesprekken (behalve gr 6SA)

Onderwijsdag alle kinderen gaan gewoon naar school

Onderwijsdag alle kinderen zijn vrij

Goede Vrijdag er is gewoon school!Paasviering

Tweede Paasdag kinderen vrij

24 april t/m 5 mei

meivakantie

Babynieuws

Zoals al eerder vermeld is juf Nienke weer mama geworden. Op 3 maart is Guus geboren. Moeder en kind maken het goed en genieten van de kraamtijd. Wij wensen Nienke, Yordi, Siem en Guus heel veel geluk samen.

Consentdagen

Dit jaar is de jaarlijkse Consentdag anders georganiseerd.

Er was erg veel behoefte van leerkrachten om eens een kijkje te nemen op andere scholen. Consent heeft daarom de jaarlijkse Consentdag op een andere manier georganiseerd.

Op dinsdag 28 maart krijgen wij als school bezoek van collega’s van andere Consentscholen. Die dag is er gewoon school voor de kinderen maar er zullen mensen in de klas komen kijken. We hebben een programma opgesteld voor de collega’s waarbij zij naar IPC lessen kunnen kijken en lessen Engels kunnen bekijken.

Op 4 april krijgen wij de gelegenheid om op bezoek te gaan bij andere scholen en inspiratie op te doen. Deze dag (4 april) zijn de kinderen wel vrij.

Pasen

Op vrijdag 14 april vieren we Pasen op school. Dit jaar is Goede Vrijdag geen vrije dag.

We gaan die ochtend weer ochtendgymnastiek doen en samen met de groep heerlijk ontbijten. Natuurlijk mogen de kinderen in de pyjama op school komen. Meer details over de Paasviering volgt nog.

Op vrijdag 21 april hebben we weer Koningsspelen. Ook dit jaar doen we dat weer in samenwerking met de Vitale sportvereniging op het Vostaveld. Nadere informatie volgt nog. Wel hebben we deze dag hulpouders nodig bij de diverse activiteiten, zeker bij de groepen 1/2 t/m 4. Mocht u kunnen helpen deze dag, noteer deze datum dan alvast in uw agenda. Binnenkort krijgt u een uitgebreide brief met meer informatie.

KIES project op de basisschool

KIES staat voor : Kinderen In Echtscheiding Situatie

KIES is een preventief hulpprogramma ontwikkeld voor en vanuit de behoefte van het kind van gescheiden ouders. Kies leert kinderen de scheiding van hun ouders beter te begrijpen, te verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en hun vragen en angsten te uiten. Kies is een programma voor kinderen dat begeleid wordt door opgeleide KIES- Coaches.

Bij voldoende belangstelling kunnen wij een training aanbieden binnen de school.

Als u belangstelling heeft kunt u zich aanmelden bij Carla, de intern begeleider of bij

Anouck Haven. Meer informatie kunt u vinden op www.kiescoach.nl

Schoolreizen 2017

Gr1-2

De Flierefluiter

Gr 3-4-5

Koningin JulianaToren

14-06-15-06

Rijssen de Langenberg

05-07t/m 07-07

Burink’s Hof in Buurse

08-05 t/m 11-05

Zou u het bedrag over kunnen maken op onderstaand rekeningnummer? Mocht u in aanmerking komen voor stichting leergeld, wilt u dit dan even met Anouck Haven overleggen. Dan kunnen we dat samen regelen.

U kunt het geld voor de schoolreis overmaken op gironummer

NL07ABNA 045.41.09.717

t.n.v. OBS De Prinseschool – Activiteitenfonds

Wilt u bij de betaling duidelijk de naam, achternaam en groep van uw kind vermelden?

Schoolvakantie 2016 2017

Pasen

ma 17-04-17 (let op alleen maandag is vrij)

ma 24-04-17 t/m vrij 05-05-17

Hemelvaart

do 25-05- 17 t/m 26-05-17

Tweede pinksterdag

ma 03-06-17

Vrije vrijdagen 2016-2017

ma 24-07-17 t/m vrij 01-09-17

17 mrt 2017

30 juni 2017

21 juli 2017

Consentdag 4 april

Maandelijks voetbaltoernooi

Combinatiefuntionarissen Peter Oost en Jeroen Kamp van Sportaal, organiseren maandelijks een voetbaltoernooi. Daarbij wordt om de maand gebruik gemaakt van de Deppenbroekhal en de Performance Factory. De groepen 7 en 8 zijn welkom om deel te nemen aan het toernooi. Er zijn tevens leuke prijzen te winnen voor de winnaars. Opgave voor het voetbaltoernooi is wel noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op de flyer.

Workshop voor moeders

Ik & mijn kind’s Ik

‘Neem me zoals ik ben’

Een inspirerende workshop waarin je al na één dag inzicht krijgt in jouw aangeboren talent en dat van je kind.

Beiden je eigen ik, je eigen talent!

In vakanties valt het vaak extra op dat verwachtingen en reacties van elk gezinslid anders zijn. Deze prikkels hebben negatieve invloed op gedrag en sfeer.

Dit geeft spanningen, die over kunnen gaan in ruzies….

Inzicht krijgen in jouw en je kinds talent, geeft inzicht in hoe je bent en wat je behoeften zijn. Dit geeft energie en een goede sfeer. …..én een gezellige vakantie….

LOCATIE

Deze workshop zal gehouden worden op een prachtige en rustig gelegen locatie: de ‘Talentenspieker’ van erve De Elkeman

Twekkelerweg 356

7554 SE Hengelo

Op de grens van Enschede en Hengelo, circa 1,5 km voor ‘De Waarbeek” gezien vanaf Enschede.

Aanmelden kan!

De eerstvolgende workshop is op zaterdag 15 april 2017, Aanvang 10:00 uur. Afronding ± 16:00 uur.

Bijdrage € 79,50 per deelnemer, incl. koffie/thee en lunch.

Aanmelden kan via de website www.kindertherapietwente.nl/workshops of per mail aanpaulien@kindertherapietwente.nl.

Kunt u onverhoopt niet op deze dag geef dan je gegevens door en ik zal je uitnodigen voor de volgende workshop(s).

Klik hier om direct naar de workshop te gaan !!