20
jul
2017

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017

Datum

Activiteit

17 juli

Afscheid groep 8 op school

18 juli

Afscheidsmusical groep 8

19 juli

Let’s Present in de gymzaal

20 juli

Laatste schooldag & Bring & Buy 12:00-13:00 uur

21 juli

Vrije vrijdag

24 juli t/m 1 sept

Zomervakantie

4 sept

Eerste schooldag

19 sept

Info avond

gr 3-4-5 ->18:30 tot 19:30 & gr 6-7 -> 19:30 tot 20:30

11 sept

Eerste OV vergadering

25 sept t/m 29 sept

Kennismakingsweek leerkrachten met ouders

2 okt

Voorlichting groep 8

Let’s Present

Woensdag 19 juli hebben we onze Let’s Present voorstelling. U wordt allen van harte uitgenodigd om naar dit spektakel te komen kijken. De optredens zullen in het teken staan van de IPC Units van het afgelopen jaar. Let’s Present is gericht op muziek, dans en theater. We maken er weer een enorm spektakel van en alles zal gepresenteerd worden door de Barones (Tessa Kortenbach). Tessa heeft ook dit jaar ons team weer gecoacht met de invulling van dans, theater en muziek bij de IPC Units. Een feestelijke manier om het schooljaar af te sluiten. U ontvangt binnenkort de uitnodiging met de tijden voor dit feest!

Bring & buy op donderdag 20 juli

Donderdag 20 juli is alweer de laatste schooldag van dit jaar.

Zoals u de laatste jaren van ons gewend bent, sluiten we het jaar af met een Bring & Buy. De kinderen mogen dan spulletjes verkopen op het plein. Dat kunnen oude strips, speelgoed of boekjes zijn, maar je kunt ook denken aan zelfgemaakte cupcakes verkopen of bekertjes ranja of stukken fruit. Bedenk iets creatiefs. De opbrengst is voor jezelf, een zakcentje voor je vakantie.

We starten om 12:00 uur en het is de bedoeling dat de kinderen uit de groepen 1/2 & 3 samen met ouders of opa & oma over de markt lopen (ze mogen dus niet alleen). Kinderen vanaf groep 4 mogen zelfstandig iets verkopen kinderen die jonger zijn moeten onder begeleiding spulletjes verkopen.

Om 13:00 eindigt de Bring & Buy en is het vakantie! Let op dit is dus vroeger dan een normale donderdag!

Formatie

We zijn met de drie locaties heel druk bezig om de formatie rond te krijgen. We hopen dit zo snel mogelijk met u te kunnen delen.

Wel vindt er een verandering plaats volgend jaar. En dat is de samenstelling van de groepen. Ik heb voor aankomend schooljaar de formatie gekregen om 2 groepen 3 te starten. Of dit twee groepen zullen blijven de komende jaren, kan ik u niet garanderen. Maar voor het aankomende schooljaar zullen het twee groepen zijn. Verder zal het plaatje er alsvolgt uitzien:

Groep 0/1S

groep 4S

Groep 7Sb

Groep 2S

Groep 5S

Groep 8S

Groep 3Sa

Groep 6S

Groep 3Sb

Groep 7Sa

Inmiddels heeft u ook al gehoord dat Erwin van Harmelen volgend jaar niet meer werkzaam zal zijn op de Staringstraat, maar dat hij als locatieleider van de locatie Daalweg aan het werk zal gaan. We zullen Erwin op de Staringstraat enorm missen maar bedanken hem voor zijn inzet in groep 8 en op de locatie. We wensen hem heel veel plezier op de locatie Daalweg.

Halletje

Zoals u wellicht hebt gemerkt ondergaat het halletje bij groep 5 een enorme metamorfose. Groep 8 heeft samen met Barbara Senker een ontwerp bedacht om dit halletje op te vrolijken. In de prachtige wandschildering zitten allemaal kleine rondjes verstopt met daarin een tekening van de kinderen van groep 8. Het onderwerp was “teken iets wat je heel dierbaar is”. Neem eens een kijkje om te zien wat voor prachtige tekeningen er zijn gemaakt.

image004 image003Zomerfuif

Donderdag 22 juni hebben we samen een geweldig feest gevierd. De zomerfuif georganiseerd door de oudervereniging was werkelijk één groot succes. Op het plein stond een foodcar waar je een broodje hamburger of worst kon kopen of een lekker kipspiesje. Daarnaast verkocht de oudervereniging een drankje en was er zelfs een heerlijk ijsje van Van der Poel toe. Voor de kinderen was er nog een springkussen, waar ze zich heerlijk op konden uitleven.

Het einde was helaas een beetje abrupt, door het naderende onweer. Maar alle complimenten aan de vele vaders en moeders die hielpen om alles snel op te ruimen.

Kortom een geslaagd feestje. En zeker voor herhaling vatbaar.

image008 image007 image006
schoolvakantie 2017 2018

Herfstvakantie

ma 23-10-17 t/m vrij 27-10-17

Kerstvakantie

ma 25-12-17 t/m vrij 05-01-18

Voorjaarsvakantie

ma 26-02-17 t/m vrij 02-03-17

Pasen

vrij 30-03-18 t/m ma 02-04-18

Meivakantie

ma 27-04-18 t/m vrij 11-05-18

Tweede pinksterdag

ma 21-05-17

Zomervakantie

ma 23-07-16 t/m vrij 02-09-17

U krijgt nog bericht van ons over de studiedagen en de vrije dagen volgend jaar.

Hallo aanstaande blokfluiter!

Na de zomervakantie, op donderdag 7 september, start de Koninklijke Enschedese Burgerhamonie (KEBH) met een nieuwe blokfluitgroep. Hierbij leer je op een speelse manier samen muziek maken. Het plezier in de muziek staat hierbij voorop. De blokfluitles wordt gegeven door Jansje Timmers en Mariët van Voorst. Zij leren je samen spelen, leren je noten lezen en geven daarbij een goede begeleiding. Zo kun je al snel samen leuke liedjes spelen. Deze mag je dan tijdens een concert laten horen aan alle toeschouwers. Zo’n concert geef je met de andere orkesten van de KEBH. Wanneer is het en wat kost het? We maken één keer per week op donderdagavond van 18.30 uur tot 19.15 uur samen muziek in het Bonhoeffer College, locatie van der Waalslaan in Enschede. De contributie bedraagt slechts € 10,00 per maand. Wat kun je van ons verwachten? Je krijgt wekelijks les van Jansje of Mariët. Zij geven al heel lang blokfluitles en kunnen dat heel goed. Daarnaast krijg je via ons korting op de aanschaf van een blokfluit. Wat verwachten wij van jou? Om mooie concerten te geven en goed blokfluit te leren spelen verwachten we jou donderdagavond op de repetitie. Je mag je blokfluit meenemen naar huis, op die manier kun je thuis oefenen. Als je echt niet kunt dan kun je je afmelden. Drie of vier keer per jaar geven we een concert. We verwachten dat je dan aanwezig bent. We zullen ruim van te voren vertellen wanneer het concert is. Disneyconcert Het eerste concert staat al gepland: op donderdag 13 juli zal de KEBH een Disneyconcert geven. Een prachtig Disneyverhaal uitgevoerd door alle orkesten van de opleiding KEBH, Kind & Muziek. Het concert vindt plaats in Ontmoetingskerk aan de Varviksingel in Enschede en begint om 19.00 uur. Kom kijken en luisteren en maak kennis met de KEBH, de toegang is gratis. Wil je meedoen Wil jij meedoen met de blokfluitgroep die na de zomervakantie van start gaat? Meld je dan nu aan. Bel Jansje Timmers (053 476 19 37) of Mariët van Voorst (053 432 62 10). Je kan ook een mailtje sturen naar info@kebh.nl. Hopelijk zien we je na de zomer op de repetitie. Tot dan! Jansje Timmers en Mariët van Voorst