Nieuwsbrief juli 2016

29 sept

Voorlichting gr 8

Anglia Summer School

Ook deze vakantie zal de Anglia Summerschool weer worden gehouden op de locatie van de Staringstraat. In de week van 22 augustus tot 26 augustus zullen er op 3 niveaugroepen een uitgebreid les- en activiteitenprogramma worden gegeven. Er zijn drie programma’s, waarin deelnemers aan de hand van hun leeftijd worden ingedeeld. Binnen deze programma’s wordt veel samengewerkt en krijgen leerlingen les op hun eigen niveau.

Let’s Present

Afgelopen woensdag hebben we onze eerste Let’s Present gevierd. We hebben het programma van het songfestival ingeruild voor dit klassikale optreden die allemaal in het teken stonden van IPC-units. Het was een groot succes. Afgelopen twee jaar zijn de leerkrachten gecoacht op, meer muziek, dans en theater in de school te brengen. Het was een feest om zoveel stralende en enthousiaste kinderen te zien en dit allemaal werd gepresenteerd door de barones. (Tessa Kortenbach)

We vonden het super dat er zoveel ouders, opa’s en oma’s zijn komen kijken. Een hele feestelijke manier om het schooljaar af te sluiten.

Hieronder nog een reactie van Tessa Kortenbach die ons als Prinseschool gecoacht heeft.

Een geweldige ochtend gehad op de Prinseschool-Staringstraat waar we het coachingstraject Let’s present spetterend hebben afgerond. Twee jaar coaching om meer muziek, dans en theater te brengen op school. Wat prachtig te zien hoe leerkrachten groeien en hoe de leerlingen genieten. Dansen, theater en zingen brengt zoveel plezier en zelfvertrouwen. Ik heb alle kinderen zien stralen! Ze stonden er vol overtuiging….echt mooi. Ontroerend te zien hoe de leerkrachten hun weg zijn gegaan met behulp van de methode. Allemaal met hun eigen proces….sommigen enthousiast vanaf het begin, en bij anderen is het enthousiasme gaandeweg gegroeid.

Het zien wat muziek en dans met de kinderen doet heeft elke leerkracht overtuigd. Want het aanbieden van zingen, dansen en theater is niet voor iedereen zo makkelijk. Prinseschool, TOP!

Tessa Kortenbach

Schoolplein

Zoals u inmiddels al weet, wordt binnenkort ons schoolplein aangepast. De afgelopen periode hebben we al een hele grote hoeveelheid wit zand gekregen waardoor ons schoolplein een Beach look kreeg. De kinderen hebben zich fantastisch vermaakt in het zand en het was een prachtige aanvulling op de unit bij groep 1/2 “zand en water”

In de zomervakantie gaan ze proberen te starten met de eerste werkzaamheden op het plein. Er zal niet genoeg tijd zijn om het hele schoolplein klaar te krijgen voor het nieuwe schooljaar, maar ze gaan hun best doen.

Mocht u benieuwd zijn hoe het plein gaat worden, dan kunt u bij ons in de teamroom een kijkje komen nemen, daar hangt een plattegrond van ons nieuwe schoolplein.

Voorzitter MR

Mariken Jansen-Brinker heeft vorige week officieel haar taak als voorzitter van de MR van de Prinseschool neergelegd. Mariken was de afgelopen zes jaar MR-lid van de Prinseschool, waarvan de laatste vier jaar in de rol van MR-voorzitter. Ze verhuist met haar gezin naar Zutphen en vertrekt eveneens als ouder van de Prinseschool.

Met haar scherpe, rationele, onconventionele denkwijze heeft Mariken een behoorlijke bijdrage aan de ontwikkeling van de school geleverd. De afgelopen 6 jaren waren koersbepalend. Zeker niet de makkelijkste jaren. “Struggle“ is het woord.

Tuurlijk, haar persoonlijke eigenschappen, haar eigenheid, haar directheid, haar veelkleurigheid, haar yoga-spiritualiteit waren en zijn kenmerkend voor Mariken. Maar daaronder school een menselijk kwaliteitscontrolesysteem dat als een haai door de warme relaxing onderwijs-zee joeg.

Als voorzitter van de MR heeft zij een bijdrage geleverd aan het bepalen van beleidskeuzes. De rol van MR is een cruciale en bepalende in de school en Mariken heeft deze vorm en richting gegeven in de hoedanigheid van kritische spiegelende en meedenkende voorzitter.

Hiervoor namens de Prinseschool enorm veel dank Mariken.

En het allerbeste voor jullie toekomst in Zutphen.

Schoolvakantie 2016 2017

Herfstvakantie

ma 17-10-16 t/m vrij 21-10-16

ma 26-12-16 t/m vrij 06-01-16

ma 20-02-17 t/m vrij 24-02-17

Pasen

ma 17-04-17

ma 24-04-17 t/m vrij 05-05-17

Hemelvaart

do 25-05- 17 t/m 26-05-17

Tweede pinksterdag

ma 03-06-17

ma 24-07-16 t/m vrij 01-09-17

Vrije vrijdagen 2016-2017

4 nov 2016

25 nov 2016 3 feb 2017

17 mrt 2017

30 juni 2017

21 juli 2017

Voorschoolse opvang

BSO de Harlekijn kan Voorschoolse opvang aan gaan bieden van 7:30-8:30 uur. Dit kan alleen bij een minimale aanmelding van 6 kinderen per dag.

Mocht uw kind Voorschoolse opvang nodig hebben dan kunt u contact opnemen met de klantadministratie van Kinderopvang Humanitas, Regio SKE. Zij zullen u dan op een lijst zetten en bij het halen van het minimum aantal kinderen zal er op die dag gestart kunnen worden met de Voorschoolse opvang. U kunt bellen met 053 480 00 20 of mailen naar infoske@Kinderopvanghumanitas.nl

Zomer 3 Daagse

Op 18 – 19 & 20 juli vindt wederom de Zomer 3 Daagse plaats in de Performance Factory.

Kinderen zijn welkom van 10.00 uur tot 13.00 uur en kunnen zich vermaken met een tal van workshops en sport- spelactiviteiten.

Tijdens deze dagen kunnen kinderen kiezen uit; Bounzen, Boulderen, Judo, Free Running, Padel en Skaten.

Daarnaast is er een gymzaal die vol gebouwd wordt met allerlei activiteiten. Tevens is er gelegenheid om te voetballen op de speedsoccervelden.

De kosten zijn € 0,50 cent per dag. Geadviseerd wordt om makkelijk zittende kleding aan te trekken en schone schoenen.

En…….

Thank you all for highlighting our school year!

Team Prinseschool Staringstraat wenst iedereen een hele fijne vakantie!