Nieuwsbrief februari / maart 2016

rapportgesprekken

Paasviering

25 maart t/m 28 maart

Pasen (Goede Vrijdag – 2e Paasdag)

4 t/m 7 april

Schoolreis groep 8 Ameland

Consentdag (alle leerlingen vrij)

25 april t/m 6 mei

meivakantie

Babynieuws

Babynieuws Op maandag 15

februari is juf Marijke bevallen van een gezonde zoon. Zijn naam is Mart. Alles is goed gegaan en juf Marijke en Mart maken het goed. We wensen Marijke, Paul en Luuk heel veel geluk met hun zoontje en broertje.

Schoolreizen 2016

Gr1-2

Hof van Eckberge

Gr 3-4

De Flierefluiter

Hellendoorn

2 t/m 3 juni

Rijssen de Langenberg

28t/m30

juni

De Broam Buurse

4 t/m 7 april

Zou u het bedrag zo spoedig mogelijk over kunnen maken? Mocht u in aanmerking komen voor stichting leergeld, wilt u dit dan even met Anouck Haven overleggen.

Dan kunnen we dat samen regelen.

U kunt het geld voor het schoolreis overmaken op gironummer

NL07ABNA 045.41.09.717   t.n.v. OBS De Prinseschool – Activiteitenfonds

Wilt u bij de betaling duidelijk de naam, achternaam en groep van uw kind vermelden?

Prinseschool | info@prinseschool.nl | www.prinseschool.nl    1

Noppie

Afgelopen periode hebben we gewerkt aan het persoonlijke leerdoel cooperation. Samen bereik je meer. We hebben dit leerdoel geïntroduceerd door steeds twee groepen aan elkaar te koppelen. En deze twee groepen hebben in de gymzaal een samenwerkingsactiviteit gedaan. Dat was een groot succes en alle kinderen hebben erg genoten van de samenwerking.

Archikids

Na Rotterdam, Amsterdam, Bergen, Buenos Aires en Eindhoven krijgt Enschede nu ook haar Archikidz.

Archikidz is architectuurfestijn, een gratis workshop, rond architectuur voor kinderen in de basisschoolleeftijd, naar een bepaald thema. Dit jaar is dat ‘Te Gek Wonen’.

Gedurende een zaterdagmiddag kunnen ongeveer 100 kinderen in de huid kruipen van een architect: eerst hun (droom)huis tekenen en vervolgens het ontwerp in een maquette ‘bouwen’, onder leiding van enthousiaste en deskundige helpers (vrijwilligers) en èchte architecten die ook belangeloos aan deze middag mee werken.

Onze missie is dat kinderen ontdekken dat je leefomgeving heel belangrijk is en dat je daar zelf over kunt nadenken. De meeste kinderen zijn zich er niet van bewust dat een huis en een stad niet zo maar ontstaan, maar dat er mensen over nagedacht hebben. Dat willen wij de kinderen laten beleven.

Voor een meer uitgebreide informatie, verwijs ik naar de website:

www.archikidzenschede.com

Graag vragen wij jullie medewerking om het publiciteitsmateriaal op te handen en te verspreiden.

Onze dank en met vriendelijke groet,

Bestuur Stichting Archikidz Enschede

Prinseschool | info@prinseschool.nl | www.prinseschool.nl    2