jul

voor de groepen 5-6-7

24 april t/m 5 mei

meivakantie

Eerste schooldag na de vakantie

15-16 mei

schoolfotograaf

25-26 mei

Hemelvaart kinderen vrij

Tweede Pinksterdag

Vrije vrijdag kinderen vrij

Pasen Aanstaande vrijdag vieren we Pasen op school. Donderdag 13 april mogen de kinderen een bordje, bestek en beker, alles voorzien van naam, in een plastic tas mee nemen naar school.

Vrijdag beginnen we met ochtendgymnastiek op het schoolplein en daarna gaat elk groep in de klas ontbijten.

U bent van harte welkom om op het plein naar de ochtendgymnastiek te komen kijken of natuurlijk om mee te doen. Na de ochtendgymnastiek gaan de groepen naar de klas om te ontbijten. We willen u dan vragen om niet meer mee naar binnen te gaan. De kinderen zijn op de gewone tijd van 12:15 uur vrij. We wensen u en uw gezin een heel fijn paasweekend!

Centrale Eindtoets groep 8

Op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 april gaan de kinderen van groep 8 de Centrale Eindtoets maken. Bij deze Eindtoets kunnen de leerlingen laten zien wat ze de afgelopen 8 jaar geleerd hebben op de basisschool. De Eindtoets bestaat uit twee onderdelen taal en rekenen. Maar er zijn ook vragen waarbij je een tabel moet lezen of iets op moet zoeken.

Dat noemen ze ook wel: vragen waarbij je je studievaardigheden moet gebruiken. Studievaardigheden zijn belangrijk voor op de school waar je na de basisschool naartoe gaat.

We wensen alle kinderen van groep 8 heel veel succes.

Twentse sportweek

In de week van 18 t/m 21 april wordt de Twentse sportweek georganiseerd. In die week staat sport centraal. In dat kader gaan de groepen 5-6-7 op woensdag 19 april naar de Performance Factory om daar verschillende sporten te gaan spelen.

Op vrijdag 21 april vieren we de Koningsspelen. We gaan er een geweldige sportdag van maken.

We gaan deze dag meedoen met de Koningsdans en een warming up op het grote veld. Na de gezamenlijke start worden de groepen verdeeld. De groepen 1/2 t/m 4 gaan sportspelletjes doen in groepjes die de leerkracht heeft samengesteld. De groepen 5 t/m 8 gaan andere sportactiviteiten doen.

De kinderen worden verwacht tussen 8:45 uur en 9:00 uur op het sportveld van Vosta aan de Minkmaatstraat 173

Als u aankomt op het Vostaveld, moet uw kind de leerkracht opzoeken op het grote sportveld. De groep gaat samen met de leerkracht de opening van de dag doen. Daarna zal de leerkracht de groepen verdelen met de hulpouders.

Hierna beginnen de sportactiviteiten van de verschillende groepen.

Om 12:00 uur krijgen alle kinderen ter afsluiting een ijsje en mogen ze naar huis of kunnen opgehaald worden op hetzelfde adres.

Wilt u uw kind gewoon het tussendoortje voor 10:00 uur meegeven en eventueel wat extra drinken?

Om de dag feestelijk te stemmen zouden we willen vragen om een oranje shirt aan te doen. Oranje accessoires mogen natuurlijk ook. Liever geen sjaaltjes want dat is niet veilig met het sporten.

De groepen 1/2 tot en met 4 krijgen een sticker met hun naam en groep. Deze krijgen ze van de leerkracht op het sportveld.

Denkt u er nog aan om u op te geven als hulpouder?. Zonder u als hulpouder kunnen we dit soort feestjes niet organiseren!

Schoolfruit

De afgelopen maanden hebben we als school mogen genieten van een heleboel fruit en groente. De kwaliteit van het fruit was dit jaar erg goed en de kinderen hebben allemaal heel goed fruit/groente gegeten.

Deze week is het echter alweer de laatste week dat er fruit is gebracht. We vragen u vanaf volgende week weer zelf fruit of groente mee te geven. De kinderen vinden het ook heerlijk als er komkommer, worteltjes of snoeptomaatjes in de trommeltjes zitten.

Schoolfotograaf

Maandag 15 mei en dinsdag 16 mei komt de schoolfotograaf op school. Ingrid komt weer de foto’s maken.

Het is moeilijk om aan te geven op welke dag uw kind wordt gefotografeerd. Ouders van de oudervereniging zullen beide dagen de schoolfotograaf helpen.

Schoolreis groep 8

Direct na de mei-vakantie gaat groep 8 op schoolreis naar Ameland. De kinderen en de meesters en juffen hebben er heel veel zin in. Ze gaan samen met de groepen 8 van de Prinsestraat en de Daalweg. Op maandag 8 mei vertrekken ze met de bus vanaf school en ze komen donderdag 11 mei weer terug.

Schoolreizen 2017

Gr 1-2

De Flierefluiter

Gr 3-4-5

Koningin JulianaToren

14-06 en 15-06

Rijssen de Langenberg

05-07 t/m 07-07

Burink’s Hof in Buurse

08-05 t/m 11-05

Zou u het bedrag over kunnen maken op onderstaand rekeningnummer? Mocht u in aanmerking komen voor stichting leergeld, wilt u dit dan even met Anouck Haven overleggen. Dan kunnen we dat samen regelen.

U kunt het geld voor de schoolreis overmaken op gironummer

NL07ABNA 045.41.09.717

t.n.v. OBS De Prinseschool – Activiteitenfonds

Wilt u bij de betaling duidelijk de naam, achternaam en groep van uw kind vermelden?