MR

Goodmorning teacher! Goodmorning class! Zo begint onze Engelse les. Wij krijgen al Engels vanaf groep 1. Daar leren we niet alleen hoe je elkaar begroet, wat je aan hebt of hebt gegeten, maar ook wat voor weer het is.
"It's cloudy today"
Mijn meester heeft me geleerd dat als ik iets niet begrijp, ik gewoon om hulp mag vragen. Dan legt hij het op een andere manier uit. Eentje die vaak grappig is, via een verhaal of plaatje op het digibord. Nu durf ik om hulp te vragen én weet ik dat je soms op een andere manier leert!
"Ik leer anders, nou én!"
Onze meester zegt altijd we moeten kijken naar wat we wél goed kunnen. De één is bijzonder goed in rekenen, de andere in taal, spelling, spreekbeurten, tekenen of gym. En als je al onze talenten bij elkaar brengt…dan zijn we een súper team!
"Allemaal bijzonder"
Wij leren niet alleen uit boeken, maar ook door te doen! Samen ontdekken we alles over IPC thema’s als: de actieve planeet, hoe bouwen we huizen of doen we een missie naar Mars. Het is écht LEUK om zo over de aarde, geschiedenis, natuur en zo te leren!
"IPC is great fun!"
Op onze school zitten kinderen uit verschillende landen, krijgen we les in het Nederlands en Engels en doen we elke middag IPC, zodat we veel over de wereld leren. Daar zijn we best trots op en daarom houden we elk jaar een Internationale avond!
"Onze school is werelds!"
Klimmen, klauteren, glijden, duikelen, schommelen, knikkeren, fietsen, rijden, voetballen, ping-pongen of spelen in de zandbak‘…het kan allemaal op ons schoolplein!
"Buitenspelen is fijn!"
Ik heb een ‘maatje’, ze zit in groep 7. Samen lezen we en oefent zij met mij de spellingsregels.
"Dit is mijn maatje!"
We hebben heel veel boeken in de klas. Gelukkig maar, want we lezen élke dag! Samen in de kring, voor onszelf aan tafel of heerlijk in het lekker-lezen-zithoekje.
"Kijk eens, ik lees!"
Weet je dat ik al vanaf groep 4 Anglia certificaten ‘spaar’? Onze school doet elk jaar mee aan dit internationale examen. Dan maak je een Engelse toets op je eigen niveau en die wordt dan helemaal naar Engeland gestuurd om daar te worden nagekeken!
"YES! Ik heb m’n Anglia gehaald"
Weet je hoe wij letters en woordjes leren? Nou, heel leuk! Soms doen we letterbingo of woordengalgje met z’n allen of we oefenen met een heus digibord-dictee!
"BINGO!"

Raad van ouders en leerkrachten

O

ok meedenken over het beleid op onze school? Dan is er de MR. Bij de MR draait het om inspraak en overleg over onderwijs gerelateerde zaken.

De MR op de Prinseschool vertegenwoordigen personeelsleden en ouders en behartigt hun belangen. Samen met de directie geeft de MR inhoud aan en uitvoering van het onderwijs op onze school.

De onderwerpen waarover van gedachten wordt gewisseld zijn o.a.:
Kwaliteit van het onderwijs
Verloop en samenstelling van vakkundig, gemotiveerd onderwijsteam
Begroting
Schooltijden en -vakanties
Huisvesting
Schoolplan

Hoe werkt de medezeggenschap?
Het schoolbestuur moet ieder belangrijk besluit over schoolse zaken voorleggen aan de MR. De MR heeft instemmingsrecht en adviesrecht. Met sommige schoolbestuur besluiten moet de MR instemmen. Hierbij kunt u denken aan o.a. het schoolplan, de schoolgids, het schoolreglement en de ouderbijdrage. Zonder de instemming van de MR kan het schoolbestuur geen besluit nemen.
Voor andere besluiten moet het schoolbestuur advies vragen aan de MR. Hierbij gaat het vaak over plannen die het schoolbestuur met de school heeft zoals aanstelling of ontslag van personeel.

MR samenstelling

Personeelsgeleding:

Jody Eleveld

Ahnia Raiss

Bert Oude Engberink

Erwin van Harmelen

Alev Savran

Esther Speijer

Oudergeleding:

Petra Strijker

Meral Halaceli

Ciano Aydin

Joris van Kamperdijk

Harriet Zuethoff

Joris de Vries

Meer weten over de MR?
Vraag meer informatie via de schoolleiding.