jun

Nieuwsbrief mei 2016

IPC accreditatie
Van 13 tot 17 juni zullen twee afgevaardigden van Fieldwork Education onze school komen bezoeken. Zij zullen deze dagen in en rondom onze school zijn, op zoek naar ons IPC leren. Ze zullen vragen stellen aan het team, de kinderen en ze kunnen ook u als ouder vragen stellen over de manier waarop we leren en lesgeven middels het IPC. Wij kijken hier enorm naar uit en willen graag samen met de leerlingen en u als ouder laten zien waarom leren middels IPC zo leuk en leerzaam is.

Workshopochtenden
Wij willen u nogmaals wijzen op de mogelijkheid om meer te weten te komen omtrent de verschillende lagen binnen het IPC. Een aantal ouders hebben hiervan al gebruik gemaakt tijdens workshop avond. Omdat wij iedereen in de gelegenheid willen stellen om hun kennis te vergroten rondom het leren binnen het IPC organiseren we ook workshop ochtenden waarin telkens één aspect van het IPC nader belicht zal worden. Deze ochtenden zullen plaatsvinden in de hal van onze school en zullen zijn van 8.45 tot 9.30 uur.
Het schema voor de workshopochtenden is als volgt:
30 mei Personal Goals IST
6 juni International Mindedness Nederlands
20 juni Early Years IST
27 juni Early Years Nederlands
4 juli International Mindedness IST
Hierbij geldt dat er een vrije inloop is en dat de koffie natuurlijk klaar staat.

Noppi- personal goals
De afgelopen weken is er veel geleerd rondom Adaptability. Groep 5 liet tijdens de assembly ‘good practice’ zien. Hierbij werd een beeld geschetst van een leerling die ging trakteren in de klas en rekening hield met een meisje dat allergisch was voor noten en een meisje dat geen varkensvlees at vanwege haar cultuur. De leerlingen konden zeer goed verwoorden en laten zien dat er verschillen en overeenkomsten zijn tussen kinderen maar dat ze heel goed in staat zijn om rekening te houden met elkaar. Het personal goal waar de kinderen de komende tijd veel over gaan leren is Respect.

Entry points IPC
Vrijwel alle groepen zijn reeds van start gegaan met hun nieuwe IPC unit. Er zijn weer enthousiasmerende entry points geweest! De volgende Units zult u in de komende periode zie in de groepen:
Early years (groep 1 en 2) Zand en water.
MP 1 (groep 3 en 4) Bloemen en planten.
MP 2 (groep 5 en 6) Red de wereld.
MP 3 (groep 7 en 8) Fit for life.

image007 Entrypoint MP 1 Bloemen en planten, tijdens schoolreisje in Burgers bush. image009 Entrypoint MP3 Fit for life, met samenwerken bereik je meer!

Sportsday
Op 22 april hebben we allemaal weer onze sportieve kant laten zien tijdens de jaarlijkse sportsday. Elke groep vertegenwoordigde een land en was herkenbaar aan de bijbehorende vlag. De personal goals Cooperation en Respect waren tijdens deze dag volop aanwezig. Ook hebben we genoten van een heerlijke picknick. We bedanken hierbij de OV die weer veel inspanning heeft geleverd om deze dag tot een waar succes te maken.

Herinnering schoolreisjes
Groep Bestemming Datum Prijs
Groep 1-2 en IST A Hof van Eckberghe 23-06-2016 23,50
Groep 5 en IST C Nemo Amsterdam 30-06-2016 24,25
Groep 6 Den Broam, Buurse 7 en 8 juli 2016 30,-

Rekening nummer: NL08SNSB 0821 4353 96
Wilt u het schoolreisgeld voor de schoolreisdatum overmaken op rekeningnummer NL08SNSB 0821 4353 96 t.n.v. obs de Prinseschool.
Wilt u bij de betaling duidelijk de naam, achternaam en groep van uw kind vermelden? Mocht u een beroep willen doen op stichting leergeld dan vragen wij u om uw dossiernummer aan ons door te geven. Let op, u moet ieder jaar een nieuw dossiernummer aanvragen bij stichting leergeld.

Live gaan webshop
11 mei Op woensdag 11 mei ging de Prinseschool webshop live. De kick off werd gegeven door wethouder Eelco Eerenberg. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in de http://prinseschool.basisschoolwebwinkel.nl De producten zijn door de leerlingen zelf gemaakt. Een gedeelte van de opbrengst van de producten gaat naar het goede doel KIKA. De verkoop loopt worldwide!
Pupils council
De leerlingen van de pupils council hebben zich de afgelopen tijd verdiept in het goede doel “the ride for the roses”. Ze hebben hierover voorlichting gehad een een voorstelling bijgewoond waar een meisje van 9 jaar haar indrukwekkende relaas deed. De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen kan meedoen en met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Onze leerlingen waren hier dusdanig van onder de indruk dat ze het plan hebben opgevat om als school geld in te zamelen voor dit goede doel en te overhandigen aan de organisatie. Hoe ze dit precies willen gaan doen zal de komende tijd besproken worden tijdens hun vergaderingen.

image021 Anglia Summerschool
U kunt uw kind nog steeds opgeven voor de Anglia English Summer School. In een week tijd krijgen leerlingen van 7 t/m 18 jaar een “boost” in Engels door middel van een uitgebreid lessen- en activiteitenprogramma’s. Op woensdag 1 juni van 15:00 tot 16:00 uur organiseren wij op de Prinseschool locatie Staringstraat in Enschede een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde leerlingen en ouders. Graag vooraf aanmelden via summer@anglianetwork.eu U bent van harte Iedereen is welkom!

Schoolvakanties 2015-2016
Herfstvakantie maandag 19 oktober 2015 t/m vrijdag 23 oktober 2016
Kerstvakantie maandag 21 december 2015 t/m vrijdag 1 januari 2016
Voorjaarsvakantie maandag 29 februari 2016 t/m vrijdag 4 maart 2016
Goede vrijdag vrijdag 25 maart 2016
Tweede Paasdag maandag 28 maart 2016
Koningsdag maandag april 2016
Meivakantie maandag 25 april 2016 t/m vrijdag 6 mei 2016
Tweede pinksterdag maandag 16 mei 2016
Zomervakantie maandag 18 juli t/m vrijdag 26 augustus 2016
Vrije vrijdagen 2015-2016 Vrijdag 1 juli 2016 Vrijdag 15 juli 2016
Volg ons op Twitter Prinseschool Daalweg @3e Prinseschool. Of via onze Facebookpagina Prinseschool Daalweg.