11
sep
2016

Nieuwsbrief juli 2016

Datum

Activiteit

14 juli

Bring and buy-laatste schooldag

15 juli

Vrije vrijdag, alle leerlingen zijn vrij

29 augustus

Eerste schooldag

8 september

Schoolfotograaf

19-23 september

Kennismakingsgesprekken

29 september

Voorlichting groep 8Afscheid Groep 8.

Het zit erop! Na een spetterende musical, een afscheidsetentje met alle meesters en juffen bij Happy Italy én een disco avond hebben we met de hele school groep 8 uitgezwaaid. We wensen alle leerlingen van groep 8 heel veel succes op het voortgezet onderwijs en hopen dat jullie nog een keertje langskomen om te vertellen hoe het met jullie gaat.

image004 image003

Formatie

Helaas gaan wij afscheid nemen van twee gewaardeerde collega’s, juf Saskia en juf Aylin. Wij gaan ze zeker missen en wij wensen Saskia en Aylin heel veel succes in de toekomst!

Volgend schooljaar zullen wij drie leerkrachten verwelkomen op onze locatie. Wij zijn blij dat meester Sven, juf Tess en juf Marit ons team komen versterken.

image006

Mijn naam is Sven Koebrugge. Samen met mijn vriendin Nina woon ik Borne. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met voetbal. Daarnaast vind ik het erg gezellig om met mijn vrienden af te spreken. Volgend schooljaar zal ik les geven aan groep 7/8. Ik heb speciaal gekozen voor de Prinseschool vanwege het internationale karakter en het werken met IPC. Ik heb er heel veel zin in om volgend schooljaar te mogen starten op deze school! Een fijne zomervakantie gewenst. Tot over 6 weken!

image008

Mijn naam is Tess van Benthem, ik ben 23 jaar oud en ik woon sinds april in

Enschede. Vanaf april mocht ik invallen op de Prinseschool (locatie Staringstraat) in groep 1/2. Hier heb ik heel erg van genoten en al ontzettend veel geleerd. Ik vind het erg leuk dat ik een volgende uitdaging binnen de Prinseschool aan mag gaan, het internationale karakter van de Prinseschool trekt mij enorm.

Ik geef de kleuters altijd met heel veel plezier les, maar door mijn bovenbouwspecialisatie op de Pabo begon het toch weer erg te kriebelen om hogere groepen les te geven… Kortom, ik heb er heel veel zin in! Mijn deur staat altijd open.

image010

Ik ben Marit Delcourt. Ik ben een leerkracht die werkt met grote passie voor het onderwijs. Naast het werken met kinderen, heb ik een grote liefde voor hockey en boeken lezen. Werken op de Prinseschool vind ik een unieke kans. Het leren door middel van het IPC is iets wat mij erg aanspreekt.

Komend schooljaar zal ik met enthousiasme en plezier werken in groep 1/2. Kom gerust langs om kennis te maken of voor een gezellig praatje.

Noppi assembly

Afgelopen maandag hadden we onze laatste assembly van dit schooljaar. Alle personal goals kwamen hierbij voorbij. Elke groep had een stukje voorbereid waarin ze lieten zien wat ze geleerd hadden met behulp van Noppi dit schooljaar. Er waren veel ouders aanwezig die zelf konden ervaren hoeveel de kinderen dit jaar geleerd hebben rondom de personal goals. Ook de pupils council gaf een korte presentatie over hun rol en wat zij dit jaar geleerd hebben. De voorzitter Ben-ji van IST D en notulist Mina uit groep 8 zullen de pupils council verlaten omdat zij na de vakantie naar het voortgezet onderwijs gaan. Wij bedanken hen voor hun inzet en hopen komend jaar nieuwe, enthousiaste leerlingen in de pupils council te verwelkomen!

image013 image012

Prinseschool’s got talent

Ook dit jaar hebben we weer een show, waarin de talenten van de leerlingen centraal staan, gehouden. Er waren dansoptredens, zangers en zangeressen en ook een combinatie van beide. Natuurlijk kon er maar 1 de winnaar zijn! En dit is David geworden uit groep 6, hij zong het nummer Slow down en met zijn optreden mét gitaar stal hij de show. Wij feliciteren David van harte met het behalen van de eerste plaats.

image016 image015

Afscheid voorzitter Medezeggenschapsraad

Mariken Jansen-Brinker heeft vorige week officieel haar taak als voorzitter van de MR van de Prinseschool neergelegd. Mariken was de afgelopen zes jaar MR-lid van de Prinseschool, waarvan de laatste vier jaar in de rol van MR-voorzitter. Ze verhuist met haar gezin naar Zutphen en vertrekt eveneens als ouder van de Prinseschool.

Met haar scherpe, rationele, onconventionele denkwijze heeft Mariken een behoorlijke bijdrage aan de ontwikkeling van de school geleverd. De afgelopen 6 jaren waren koersbepalend. Zeker niet de makkelijkste jaren.

“Struggle“ is het woord.

Tuurlijk, haar persoonlijke eigenschappen, haar eigenheid, haar directheid, haar veelkleurigheid, haar yoga-spiritualiteit waren en zijn kenmerkend voor Mariken. Maar daaronder school een menselijk kwaliteitscontrolesysteem dat als een haai door de warme relaxing onderwijs-zee joeg.

Als voorzitter van de MR heeft zij een bijdrage geleverd aan het bepalen van beleidskeuzes. De rol van MR is een cruciale en bepalende in de school en Mariken heeft deze vorm en richting gegeven in de hoedanigheid van kritische spiegelende en meedenkende voorzitter.

Hiervoor namens de Prinseschool enorm veel dank Mariken. En het allerbeste voor jullie toekomst in Zutphen.

Twitter en Facebook

Ons Twitter account vindt u onder Prinseschool Daalweg@3e Prinseschool. Onze Facebookpagina vindt u onder Prinseschool Daalweg.

image008

Schoolvakanties 2016-2017

Herfstvakantie zaterdag 15-10-2016 tot en met zondag 23-10-2016

Kerstvakantie zaterdag 24-12-2016 tot en met zondag 08-01-2017

Voorjaarsvakantie zaterdag 18-02-2017 tot en met zondag 26-02-2017

Pasen zaterdag 15-04-2017 tot en met maandag 17-04-2017

Meivakantie zaterdag 22-04-2017 tot en met zondag 07-05-2017

Hemelvaart donderdag 25-05-2017 tot en met zondag 28-05-2017
Pinksteren zaterdag 03-06-1017 tot en met maandag 05-06-2017

Zomervakantie zaterdag 22-07-2017 tot en met zondag 03-09-2017

Vrije vrijdagen 2016-2017

4 november

25 november

3 februari

17 maart

30 juni

21 juli

En……..

Thank you all for highlighting our school year!

image022

Team Prinseschool Daalweg wenst iedereen een hele fijne vakantie!

image024