Nieuwsbrief december 2015

Sinterklaas

Op 4 december hebben Sint en de pieten een bezoek gebracht aan de Daalweg. De aankomst in een science lab, waarbij profpiet met allerlei brouwsels een ontploffing teweeg bracht en de pieten veranderden in Noppi-pieten, was spectaculair!

Image_002Image_003

De pieten wisten daarna heel goed de personal goals in praktijk te brengen. Met behulp van de kinderen zijn zij nu ook experts op het gebied van coöperation, respect, empathy en morality. De kinderen waren in hun nopjes met de cadeautjes en hebben genoten van chocolademelk en taaitaai. Wij bedanken de OV voor hun geweldige inzet en tevens bedanken wij Ruud-Jan Hammink, vader van Bram en Leonoor, i.v.m. het verzorgen van beeld en geluid.

Exit point IPC MP 2

Op maandag 14 december vond de afsluiting van de IPC unit ‘jong en oud’ plaats. De kinderen hebben een bezoek gebracht aan een verzorgingshuis en lieten zien dat ze met respect met ouderen konden omgaan. Hieronder een leerverslag van groep

Onze unit ging over jong en oud. We hebben geleerd over oude computers een portret tekenen met rimpels en kinderarbeid.

We waren in een bejaardenhuis voor onze exitpoint en we waren spelletjes met oudere mensen aan het spelen.

De spelletjes die we deden waren bord spelletjes. We heben koekjes gebracht en kofie gezet

de woningen van de mensen zien er gezellig uit. In de woningen is een knop als je een ongeluk hebt druk je op die knop en er komt hulp. Ze hebben een hele grote eet kamer maar een hele kleine keuken. We mogten mensen helpen die in een rolstoel zaten en dan mogten we ze helpen om naar de eetkamer te gaan. We zijn goed bezig geweest met respect en cooperation.

Van Skip en Amanda

IPC Unit Food Early years

Tijdens de IPC Unit food/ eet smakelijk kwamen de heerlijkste geuren ons tegemoet. Vele werelddelen kwamen voorbij; Indiase paneer, Indonesische nasi goreng, Turkse broodjes, Nederlandse stamppot andijvie, Italiaanse spaghetti bolognaise en nog meer. De kinderen leerden deze verschillende gerechten te maken én te proeven. Er zijn veel ouders en opa’s en oma’s die hierbij hebben geholpen, zonder deze hulp zou deze Unit lang niet zo lekker zijn geweest!

Image_005Image_004

School schaatsen

Inmiddels zijn alle groepen naar de schaatsbaan in de stad geweest. Hieronder de verslagen van Joep Krijgsman en Sam de Vries uit groep 5.

Image_007Image_006

We gingen lopen naar de oude markt en dat ging heel goet. Met zen tweeën een handje op de stoep en toen kwamen we bij de schaatsbaan op de oude markt, en sommige kinderen hielpen andere kinderen om de schaatsen aan te doen en daar na gingen we de baan op en maud hielp me leren schaatsen en toen kon ik                       schaatsen. We hadden hierbij goed geoefend met ons personal goal coöperation.

Gurkan speelde met mij en we deden een heel leuk spel. Het was erg gezellig.

Joep

Op de ijsbaan

Ik (Sam) ben bij de ijs baan geweest

Het was heel leuk en het samenwerken ging ook heel goed

Ik (sam) hielp en der was een zeehond van plastic natuurlijk

Iemand zocht er naar en ik (sam) gaf het aan haar want ik kan heel goed schaatsen

Sam

Noppi

Het doel dat Noppi de afgelopen weken centraal heeft gesteld op school was coöperation. Iedereen kon laten zien hoe goed hij of zij kon samenwerken. Dit kwam ook tot uiting tijdens het buddy work, waarbij kinderen van de hogere groepen de jongere kinderen hielpen bij het maken van een pietenmuts en het maken van en kerstlichtje. Het maakt ons blij om te zien hoe goed de kinderen al kunnen samenwerken. Tijdens de assembly op de dag voor de kerstvakantie hebben we voorbeelden van ‘good practice’’ m.b.t coöperation gezien en heeft Noppi bekend gemaakt dat we na de vakantie zullen gaan oefenen met Morality.

Image_008

Pupils council

De leerlingen van de Pupils council zijn weer een aantal keer bij elkaar geweest voor overleg. Ze hebben o.a. gesproken over het instellen van een voetbal rooster, het plaatsen van het personal goal ‘respect’ bij het voetbalveld en het organiseren van een actie waarvan de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. Er is overleg geweest in de klassen en de kinderen hebben gekozen om de opbrengst te doneren aan vluchtelingen. Verder uitleg omtrent de actie volgt.

Welkom

In groep 3B verwelkomen wij juf Saskia Luttikhuis. Zij heeft op donderdag en vrijdag de groep, de andere dagen is juf Fatma in de klas. Juf Saskia is al bekend met het onderwijs op de Prinseschool want zij werkt al enige tijd op de locatie Prinsestraat. Wij wensen haar veel leerplezier op onze locatie.

Kerstwens

Wij zijn er trots op dat we samen met kinderen, ouders en een enthousiast team kunnen terugkijken op een periode waarin we hebben kunnen stralen! We wensen iedereen een hele fijne kersttijd en hopen in 2016 de glans te kunnen voortzetten.

Image_009

Vakantietip

De Reisopera voert op zondag 3 januari in het Wilminktheater Enschede de minikerstopera Amahl and the Night Visitors uit. Dit is een familievoorstelling in het Engels (met Nederlandse boventitels) over het arme jongetje Amahl die op aan avond in december drie fraai uitgedoste Koningen aan de deur krijgt. De Koningen zijn op zoek naar een bijzonder kind. Na wat verwikkelingen (en een klein wonder) besluit Amahl met de Koningen mee te gaan op reis, om het kindje Jezus op te zoeken. Amahl and the Night Visitors is in Groot-Brittannie en de VS een bekend kerstverhaal, dat jaarlijks uitgevoerd wordt in de decemberdagen.

Schoolvakanties 2015-2016

Herfstvakantie         maandag 19 oktober 2015 t/m vrijdag 23 oktober 2016