29
mei
2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief april 2016

Datum

Activiteit

25 april t/m 6 mei 2016

Meivakantie

11 mei

Webwinkel IST/Prinseschool gaat online

16 mei

Tweede Pinksterdag

24 mei

World Literacy Day

30 mei t/m 3 juni

Avond vier daagse

Workshopochtenden als vervolg op de Workshopavond

Zoals u wellicht al weet hebben wij onze IPC accreditatie in juni. Van 13 tot 17 juni zullen twee afgevaardigden van Fieldwork Education onze school komen bezoeken. Zij zullen deze dagen in en rondom onze school zijn, op zoek naar ons IPC leren. Ze zullen vragen stellen aan het team, de kinderen en ze kunnen ook u als ouder vragen stellen over de manier waarop we leren en lesgeven middels het IPC.

Wij vinden het belangrijk om u als ouder/verzorger te betrekken bij onze reis op weg naar accreditatie. Een aantal ouders hebben al gebruik gemaakt van de mogelijkheid om meer te weten te komen over de structuur en de mogelijkheden van het IPC tijdens onze inspiratiedag in oktober of tijdens de workshop avond. Toch willen wij iedereen in de gelegenheid stellen om meer te weten te komen omtrent het leren binnen het IPC. Daarom organiseren we workshop ochtenden waarin telkens één aspect van het IPC nader belicht zal worden. Deze ochtenden zullen plaatsvinden in de hal van onze school en zullen zijn van 8.45 tot 9.30 uur. Het schema voor de workshopochtenden is als volgt:

9 mei Assessment for learning Nederlands

17 mei Assessment for Learning IST

23 mei Personal Goals Nederlands

30 mei Personal Goals IST

6 juni International Mindedness Nederlands

20 juni Early Years IST

27 juni Early Years Nederlands

4 juli International Mindedness IST

Reactie op de Workshop avond van Joris de Vries, MR lid en vader van Elin en Niels:

Na het volgen van twee ‘verdiepings’-workshops over IPC, ben ik veel beter in staat om met mijn kinderen te praten over wat ze op school gedaan en geleerd hebben. Het is erg prettig om het hele concept rondom IPC toegelicht te krijgen; veel dingen die de kinderen thuis vertellen kun je dan beter plaatsen en je kunt makkelijker doorvragen. Ook gaat de portfolio-map van de kinderen meer leven. Ook de toelichting over de personal goals van ‘Noppie’ was erg interessant; hiermee heb je heel concrete handvatten om met de kinderen te praten over wat zij op school doen met de personal goals. Ook leuk om te zien hoe dit ingevuld wordt van groep 1 tot en met groep 8. Natuurlijk weet je wel dat er met personal goals gewerkt wordt, maar met de workshop gaat het toch nog wat meer leven. Kortom, ik vond het een erg leuke en nuttige avond. Ik ben nog meer onder de indruk van het werken met IPC en hoe dit wordt vormgegeven binnen de Prinseschool. Ik kan het dan ook iedere ouder aanraden om ook eens een IPC-workshopavond te bezoeken.

Noppi- personal goals

Ook in de afgelopen periode hebben we weer veel geleerd van Noppi. De personal goals thoughtfulness en adaptability zijn uitgebreid aan bod geweest. Eerst denken, dan doen vonden sommige leerlingen nog best moeilijk, maar juist door hier samen mee bezig te zijn lukt dit steeds beter. Oskar uit groep 6 gaf hiervan tijdens de assembly een mooi voorbeeld, waarbij hij uitlegde wat impulsiviteit is. In de Early Years gaat Noppi ook met de kinderen mee naar huis zodat ze samen kunnen oefenen met het personal goal dat centraal staat. Ouders schrijven hierbij in het Noppi boek, welke voorbeelden zij samen met hun kind hebben ontdekt. Op deze manier gaat het leren ook thuis verder en wordt het leren verdiept.

image004

Huisvesting Prinseschool/Internationale School Twente

We willen u graag informeren over de huisvesting van de Prinseschool en de Internationale School Twente.

Wellicht ten overvloede maar we hoorden van wat onduidelijkheden onder ouders en deze willen we graag wegnemen.

De Internationale School Twente gaat na de zomervakantie 2016 verhuizen naar het Veldkampplantsoen, dichtbij de vestiging aan de Prinsestraat. De Internationale School Twente is 8 jaar na haar stichting in 2008 toe aan een eigen gebouw. Onze visie is dat IST leerlingen en de Prinsestraatleerlingen meer gaan samenwerken in de toekomst.

De portocabins aan de Daalweg , de huidige huisvesting van de Internationale School Twente, worden in de zomervakantie verwijderd. Het stenen schoolgebouw aan de Daalweg blijft volledig in gebruik door de Nederlandse Prinseschool.

Na de zomervakantie 2016 is de situatie als volgt:

De Prinseschool Daalweg biedt onderwijs aan ongeveer 250 leerlingen. De Prinseschool Staringstraat biedt eveneens onderwijs aan ongeveer 250 leerlingen.

De Prinseschool Prinsestraat biedt onderwijs aan ongeveer 450 leerlingen. De Internationale School Twente start na de zomervakantie met ongeveer 90 leerlingen op het Veldkampplantsoen.

De Prinseschool gaat geen vierde Nederlandse vestiging starten en stabiliseert met drie Nederlandse vestigingen.

Dit is een weloverwogen keuze.

We kiezen ervoor om de inhoudelijke kwaliteit te waarborgen, te versterken en de schoolgrootte hanteerbaar te houden.

Nog altijd melden zich meer leerlingen aan dan we kunnen plaatsen. We laten leerlingen toe op volgorde van aanmeldingsdatum. Op de Prinseschool hanteren we geen wachtlijsten omdat we geen nieuwe groepen gaan starten buiten de nu bestaande groepen. Ouders wordt in voorkomende situatie geadviseerd een andere schoolkeuze voor hun kind te maken.

De Internationale School Twente gaat wel groeien. De huidige vier groepen zullen naar verwachting de komende jaren gaan uitgroeien naar een volwaardige Internationale school met 7 groepen ( Internationale basisscholen kennen 7 jaargroepen in plaats van de 8 jaargroepen die we in het Nederlandse basisonderwijs hanteren).

Herinnering schoolreis.

Groep

Bestemming

Datum

Prijs

Groep 1-2 en IST A

Hof van Eckberghe

23-06-2016

23,50

Groep 3-4 en IST B

Burgers zoo

12-05-2016

30,-

Groep 5 en IST C

Nemo Amsterdam

30-06-2016

24,25

Groep 6

DenBroam, Buurse

7 en 8 juli 2016

30,-

Rekening nummer: NL08SNSB 0821 4353 96

Wilt u het schoolreisgeld voor de schoolreisdatum overmaken op rekeningnummer NL08SNSB 0821 4353 96 t.n.v. obs de Prinseschool. Wilt u bij de betaling duidelijk de naam, achternaam en groep van uw kind vermelden?

Mocht u een beroep willen doen op stichting leergeld dan vragen wij u om uw dossiernummer aan ons door te geven. Let op, u moet ieder jaar een nieuw dossiernummer aanvragen bij stichting leergeld.

Live gaan webshop 11 mei

De afgelopen maanden hebben de leerlingen van groepen 8 Prinsestraat en de leerlingen van de IST hun eigen Prinseschool webshop ontwikkeld. Op woensdag 11 mei gaat de webshop live. Wethouder Eelco Eerenberg zal bij het live gaan aanwezig zijn. Hij zal de aftrap geven.

Vanaf 11 mei kunt u producten kopen in de webshop http://prinseschool.basisschoolwebwinkel.nl Deze producten zijn door de leerlingen zelf gemaakt. Een gedeelte van de opbrengst van de producten gaat naar het goede doel KIKA .

Anglia Summerschool

Ook deze zomer organiseert Anglia weer een English Summer School in Enschede. In een week tijd krijgen leerlingen van 7 t/m 18 jaar een “boost” in Engels door middel van een uitgebreid lessen- en activiteitenprogramma’s.

Op woensdag 1 juni van 15:00 tot 16:00 uur organiseren wij op de Prinseschool locatie Staringstraat in Enschede een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde leerlingen en ouders. Graag vooraf aanmelden via summer@anglianetwork.eu Iedereen is welkom!

Bee ball toernooi

De groepen 4 en 5 doen in de maand mei mee aan het Bee-ball toernooi georganiseerd door de Tex Town Tigers. Het toernooi vindt plaats op de woensdagmiddag. De leerlingen worden door de leerkracht geïnformeerd over de data en tijdstippen.

Schoolvakanties 2015-2016

Herfstvakantie maandag 19 oktober 2015 t/m vrijdag 23 oktober 2016

Kerstvakantie

maandag 21 december 2015 t/m vrijdag 1 januari 2016

Voorjaarsvakantie

maandag 29 februari 2016 t/m vrijdag 4 maart 2016

Goede vrijdag

vrijdag 25 maart 2016

Tweede Paasdag

maandag 28 maart 2016

Koningsdag

maandag april 2016

Meivakantie

maandag 25 april 2016 t/m vrijdag 6 mei 2016

Tweede pinksterdag maandag 16 mei 2016

Zomervakantie maandag 18 juli t/m vrijdag 26 augustus 2016

Vrije vrijdagen 2015-2016

Vrijdag 29 januari 2016

Vrijdag 1 juli 2016

Vrijdag 15 juli 2016

Volg ons op Twitter Prinseschool Daalweg @3e Prinseschool.

Of via onze Facebookpagina Prinseschool Daalweg.

image005

Het team van de Prinseschool Daalweg wenst allen een prettige meivakantie!